Estetisk medicin

Erfarna specialister inom estetisk medicin

Västermalms Privatklinik erbjuder stor expertis inom estetisk medicin och ett helhjärtat engagemang i varje patient. För oss är det alltid viktigast att du känner dig trygg hela vägen – från första mötet till återbesöket.

Välkommen att boka in en konsultation om du är intresserad av hudvård, skönhet, ansiktsbehandlingar, fillers, trådlyft, behandling av håravfall eller någon annan behandling inom estetisk medicin och hud. Hos vår hudterapeut behövs ingen konsultation innan bokning av behandling men för dig som är ny som patient på kliniken för estetiska ingrepp måste en konsultation utföras minst 48 timmar innan utfärdandet av planerad behandling. 

Till oss kan du också vända dig med dina hudbesvär (har din hudförändring bedömts som farlig i primär eller specialistvården ber vi dig att följa de rekommendationer du fått). Vi utmärker oss genom att vara hängivna och extra duktiga på att behandla akne och håravfall. 


Personligt bemötande av legitimerad, certifierad och auktoriserad personal

När du kommer till oss kan vi garantera ett dedikerat bemötande av specialister inom flera områden av hudvård och estetisk medicin. Alla våra medarbetare är utbildade och har hög kompetens och är legitimerade, certifierade eller auktoriserade att verka inom sina områden.

Skönhet är alltid något personligt – vi lyssnar alltid på dina önskemål och tar alltid ansvar. Finns det minsta risk med en behandling eller att du har orealistiska förväntningar kan vi avråda från en viss behandling. Vår drivkraft är att människor ska må bra, både på insidan och utsidan.

Fillers

Vi erbjuder ett brett utbud av fillersbehandlingar – allt från ansiktslyft och konturering till läppförstoring, näskorrigering och kroppskonturering.

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i huden och ger den spänst och liv. Med åren minskar nivåerna, huden får svårare att återfukta sig och då bildas veck och linjer. Med hjälp av fillers återskapas huden på djupet och ny volym och fukt uppstår.

Fillerbehandling har tre huvudsakliga syften:

  • Att reducera och släta ut rynkor, linjer och veck.

  • Att förstärka konturerna i läpparna och ansiktet.

  • Att addera volym, påbyggnad och återskapande i exempelvis kinder, käklinje och haka.

Hudvård

Vi utför även en rad olika behandlingar inom hudvård. Ta hjälp av vår hudterapeut för att utföra ansiktsbehandlingar som inkluderar hudanalys och rådgivning om eftervård. I ett samarbete av hudterapeut och läkare kan vi jobba proaktivt och aktivt för en fin och hälsosam hud. Hos vår estetiskt behandlande läkare kan du utföra lättare till mycket djupa medicinska peels som arbetar på allt från ojämn hudton till ansiktslyft och reducering av överskottshud likt ett kirurgiskt ingrepp. 

Här är några av de hudvårdsbehandlingar vi kan erbjuda:

  • Fettlösare som löser upp oönskat fett på kropp och ansikte.

  • Behandling av ådernät och ytliga blodkärl.

  • Mesoterapi och skinboosters för ansikte, händer med mera.

  • Medicinsk peeling som förbättrar hudkvaliteten.

  • Microneedling.

Trådlyft

Vi erbjuder även trådlyft – en ny och enkel metod som stramar upp huden utan kirurgi. Trådarna ger en stimulering i huden som bygger upp nytt kollagen och åstadkommer ett lyft. Behandlingen håller i 12-24 månader eller längre, beroende på ålder, livsstil och hudtyp. Rökning och överdriven solning förkortar hållbarheten så det avråder vi ifrån i samband med behandlingen.

Utseendet påverkar välmående

Det fysiska utseendet påverkar välmåendet, ger självkänsla, självförtroende – allt detta är en del av hälsan. Det är här estetisk medicin kommer in i bilden.

Målet är att hitta den bästa externa versionen av en person med hjälp av medicinska behandlingar inriktade på skönhet.

Det är viktigt att skilja på begreppen estetisk medicin och plastikkirurgi, som är två närbesläktade med ändå skilda områden.

Skonsamma och icke-kirurgiska metoder

Estetisk medicin innebär inga större operationer. Det handlar om mindre ingrepp som tillämpas polikliniskt och inte kräver några sjukhusvistelser. Målet med estetisk medicin är att återställa och bibehålla skönhet och hälsa genom tekniker och metoder som inte är invasiva. Behandlingarna utförs oftast under lokalbedövning och orsakar minimalt med obehag.

Vi är mycket kunniga och erfarna inom estetisk medicin och kan uppnå mycket gynnsamma resultat. Det är viktigt att du anlitar specialister inom området – vi har den utbildning och erfarenhet som behövs och kan ge dig den rådgivning och information du behöver innan en behandling.

Estetisk medicin – ett brett område

Estetisk medicin är ett brett område och omfattar många behandlingar som är skönhetsrelaterade.

Här är några områden inom estetisk medicin:

  • Dermatologi. Här ingår behandlingar som är avsedda att fördröja hudens åldrande samt behandlingar av rynkor samt problem som kan orsakas av solljus. Här ingår även medicinska hårbehandlingar.

  • Endokrina behandlingar. Detta område är fokuserat på metabolism och cellulitbehandling. Mycket bra för personer med fetma och övervikt.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av effektiva och skonsamma behandlingar inom estetisk medicin, hud och hudvård.

Vi skapar en bättre arbetsmiljö med företagshälsovård